OSASARJAN ASENNUS SUJUU JO
ENSIMMÄISELLÄ KÄYTTÖKERRALLA

Taitavasti suunniteltu kölisarja kiinnitetään veneessä; airojen hankaimiin ja peräsin perälautaan. Osien kiinnityksessä ei tarvita työkaluja eikä; veneeseen tarvita lisäkiinnikkeitä tai kiinnitysreikiä. Jos veneenn keulatuhto halutaan käyttöön, kiinnitetään soutuhankainten etupuolelle noin 0,5 m päähän toiset hankaimet tai porataan partaaseen 12 mm kiinnitysreikä. Asennus onnistuu helposti myös yksin, sillä osat eivät paljoa paina. Kölisarja sopii kaikenkokoisiin soutuveneisiin, purjeeksi purjelaudan purje. Tällä purjesarjalla tulee joka miehestä ja naisesta purjehtija.

Seuraavissa kuvissa on yksityiskohtia, jotka osoittavat, että sarjan suunnitelijalla on käytännön tuntuma purjehdukseen. Huolellisesti suunnitellut yksityiskohdat tekevät purjehduksen aloittelijallekin helpoksi.

Veneen molemmille sivuille tulevat kölit. Sivukölit ja masto kiinnitetään samaan telineeseen. Sarja sopii leveisiin ja kapeisiin veneisiin, sillä tukivarsien pituus on säädettävä.

Jos veneellä purjehditaan matalikkoon tai rantaan, niin kölit ja peräsin kääntyvät nivelestä, eivätkä vahingoitu törmäyksessä.

Jos käytettävissä on surffilauta, niin sen purjetta ja mastoa voi käyttä Veikkoset sivukölisarjassa.

Kölit ja mastonkiinnitysteline kiinnitetään veneen hankainholkkiin siipimutterilla. Veneeseen ei tarvitse porata reikiä tai tehdä kiinnikkeitä.

Veikkoset purjesarjan asennuksessa ei tarvita työkaluja. Kevyet osat saa vaivattomasti yksin paikoilleen.


Kun keulatuhto halutaan käyttöön, voidaan veneeseen kiinnittää ylimääräiset hankainholkit 40 - 50 cm alkuperäisten hankainten etupuolelle.
Peräsin kiinnitetään perälautaan samalla tavalla kuin perämoottori.

Perämoottorilla soutuveneestä saadaan mootorivene. Veikkoset purjesarjalla soutuveneestä saadaan purjevene.

Klikkaa tästä kuva isoksi.
Veikkoset purjesarjan suunnittelija
rantasalmelainen Veikko Malkki:

PURJEHDUS ON ELÄMYS
PURJEHDUS ON NAUTINTO
SE ON HELPPOA
SE ON HAUSKAA
SEN OPPII JOKAINEN

email: veikko@veikkoset.fi Gsm 040 507 4737